Een Dagje Leiden

Vlak voor Pinksteren waren mijn vrouw en ik in de provincies Zuid- en Nord-Holland. Van deze reis wil ik jullie graag een paar dingen laten zien. Tijdens het lange Hemelvaartweekend waren we onder andere een dag in Leiden. Er zijn 4 dingen waarover ik graag zou willen praten: het Singelpark, het Sloepennetwerk, Paco Ciao en de OV chipkaart. Wat deze precies zijn, zie je binnenkort.

1. Singelpark

Als je vanaf het station Leiden richting het stadscentrum loopt, steek je, zoals vaak in dit gebied, eerst een gracht over. In Leiden is de hele oude binnenstad omringd door een gracht die vandaag één enkel park is, genaamd Singelpark.

Op weg door het park kun je onder andere oude windmolens en woonboten zien.

Tijdens het Hemelvaartweekend was het mooi weer en veel mensen waren ook met de boot op pad.

2. Sloepennetwerk

Ik heb met twee vrouwen gepraat die net hun boot aanlegden in het Singelpark. Ze hadden de boot voor het weekend gehuurd en lieten ons op een kaart zien hoe uitgebreid het sloepennetwerk in dit gebied is.

(to be completed…)